Hoe het ooit begon …

In 1974 besluiten Hennie en Gerda, jonggehuwd, een eigen slagerij op te richten. Ze willen vlees en charcuterie op ambachtelijke wijze vervaardigen. Voor de gezond vetgemeste runderen doen ze beroep op de broer van Hennie, Edmond Van Gijsel. Sedert generaties kweekt de familie Van Gijsel eigen runderen. En tot op vandaag zijn het nog steeds deze toprunderen die in de slagerij verwerkt worden. En nog steeds gebeurt alles op ambachtelijke wijze, zij het met de nieuwste technieken.

Hennie Gerda

In 1976 wordt de oudste zoon Carlos geboren en enkele jaren later in 1982 ziet Jan het levenslicht. Een nieuwe generatie komt eraan.

Carlos
Jan
  • De slagerij is een begrip geworden in Edegem en al gauw moet er worden uitgebreid. In 1993 wordt de zaak grondig verbouwd.
  • In 1996 volgt Carlos een opleiding slager-spekslager en gaat hij aan de slag bij zijn ouders. Later zal hij in Bazel een eigen slagerij uitbaten.
  • In 1997 volgt de aansluiting bij de vereniging van Belgische Keurslagers.
  • Jan volgt in 2000 eveneens een opleiding slager-spekslager, met nog een vervolmaking charcuterie en traiteur en ziet zijn toekomst in de slagerij. Hij vervoegt zijn ouders in de zaak.
  • In 2007 trouwt Jan met Liese en ze nemen stilaan de slagerij over.
  • Een aantal nieuwe trends worden gelanceerd.
  • Carlos besluit in 2011 met Jan en Liese in zee te gaan. De winkel ondergaat een grondige renovatie, er wordt een pand bijgekocht en het assortiment wordt uitgebreid en verfijnd. Er wordt nu ook fruit en groenten aangeboden en een ruim assortiment kaas en wijn. Een warme bakker levert vanaf nu elke dag vers brood en patisserie.

Ondertussen staat een nieuwe generatie klaar, maar of die hetzelfde pad gaat bewandelen is nog te vroeg natuurlijk.

Carlos heeft ondertussen drie kinderen : Lauranne, Cédric en Victor

Jan en Liese hebben één meisje, Juline

Dankzij hun knowhow en de jarenlange ervaring hebben ze met hun team al veel prijzen op nationale vee prijskampen gewonnen.

Het kwaliteitsvolle vlees wordt ook beleverd in de vele horecazaken in de omgeving. Keurslager Van Gijsel stond al altijd en staat nog steeds garant voor kwaliteit en een uitstekende service.

Kinderen

Kinderen van Jan & Carlos